2K op het balkon

Door Danique Dinjens – Lichte Dames Phocas | 4 juni 2020

Net als de rest van mijn ploeg heb ik, Danique, een eigen alternatief trainingsdoel bedacht voor deze periode.

Aangezien we normaal wedstrijden varen van 2 kilometer, leek het mij leuk om dit seizoen toch nog een 2k te racen op de ergometer. Toen ik mijn plan ging uitwerken kwam ik erachter dat ik graag meer controle wilde tijdens een 2k en zo is mijn huidige trainingsplan ontstaan: 3 periodes van een maand, met als afsluiter van iedere maand een 2k op de ergo.

Afgelopen weekend was het einde van mijn eerste maand en dus mijn eerste 2k. Het doel van deze 2k was meer zelfvertrouwen te hebben, mijzelf meer voorbereid te voelen en om het volledige raceplan te volgen tijdens de race.

Helaas mogen we momenteel niet op Phocas ergometeren, dus ik moet ergometeren op mijn balkon. Naast mijn kruidenrek en hortensia is er nog precies genoeg ruimte voor de ergometer.

Af en toe heb ik zelfs een toeschouwer die langsloopt, dus het lijkt enigszins op de NKIR. Daarnaast is het gelukkig de laatste tijd erg mooi weer in Nederland. Zo kan ik tijdens het ergometeren meteen werken aan mijn kleurtje, het enige nadeel is de tanline van mijn roeipakje.

Na een maand lang wedstrijdspecifiek trainen was ik natuurlijk nog wel enigszins zenuwachtig, maar ik voelde me klaar voor die 2 kilometer. Ik nam mijn wedstrijdplan nog een keer door en begon toen aan mijn eerste 2k van dit schema.

Het plan was om de eerste keer boven mijn huidige PR te zitten, zodat ik mij kon focussen op de race en niet op mijn split. Na 1500 meter besloot ik toch wat meer gas te gaan geven en eindigde ik mijn 2k met een mooie eindsprint.

Deze week ga ik lekker rustig fietsen en skiffen, maar de week erna ga ik weer knallen op de ergo. Op naar die tweede 2k.

Voor geïnteresseerden: we hebben ook een Instagramprofiel waar we regelmatig foto’s en filmpjes plaatsen van onze belevenissen op het water en op de kant: @phocaslightladies.